Selasa, 10 November 2015

Mengurangkan Tekanan Anda

Mengurangkan Tekanan Anda

Tekanan kadang-kadang boleh membuktikan berfaedah, memberi kita kelebihan tambahan semasa sumber yang terhad. Yang berkata, tekanan yang lazim sentiasa memudaratkan, menyebabkan gangguan mood dan masalah kesihatan yang kronik. Anda perlu mengambil kira apa yang anda perlukan untuk menampung, dan juga apa batasan peribadi anda adalah untuk menguruskan komitmen. Petua yang berikut dapat menambah pengurusan tekanan anda, dengan menawarkan penyelesaian sedikit untuk kali yang sebaliknya akan menggalakkan.

Berfikir Positif
Tidak kira apa, akan sentiasa ada tekanan di dunia. Kemahiran yang paling penting yang anda boleh mempunyai adalah untuk menjadikan detik-detik yang positif daripada tekanan seketika. Yang berkata, ia tidak mudah sepanjang masa untuk melakukan ini. Satu penyelesaian adalah kognitif tingkah laku terapi, yang akar daripada corak pemikiran negatif dan dalam tumbuh-tumbuhan tempat mereka rutin membina.

Perubatan Terbaik
Humor telah lama dikaitkan dengan sihat-imej diri, tenang, dan kesejahteraan menyeluruh. Di samping itu, ketawa kerap penyokong sistem imun seseorang, yang juga boleh membantu dalam rawatan petak besar penyakit seperti HIV dan kanser. Kreativiti, tekanan darah, dan toleransi kesakitan seseorang juga dihubungkan secara positif dengan rasa yang sihat dan penghargaan lucu melalui ketawa.

Mendapatkan Latihan
Kebimbangan dan kemurungan adalah terkenal untuk diperbaiki dengan latihan, kerana adalah kadar penyembuhan kecederaan. Laporan dari pesakit kanser paru-paru menunjukkan bahawa ia ketara boleh menyumbang kepada perasaan harapan, sama seperti pesakit terutama yang lebih tua memerhatikan bahawa luka-luka mereka sembuh dengan lebih cepat berikutan latihan. Tai chi, walaupun, sebagai senaman yang sederhana, boleh merangsang fungsi kesihatan jantung dan paru-paru anda, meningkatkan kira-kira dan postur anda, dan sesuai untuk hampir semua orang, tanpa mengira usia.

Memupuk Keluarga dan Persahabatan
Aktif secara sosial sering yang paling sihat. Berikutan kegagalan jantung atau strok, kesepian boleh menjadi risiko kesihatan yang serius. Wanita yang sosial juga menikmati tekanan darah yang lebih rendah. Pesakit kanser telah menunjukkan peningkatan fungsi sistem imun, dan juga berkualiti tinggi skor hidup apabila sentiasa berhubung dengan keluarga dan / atau rakan-rakan. Warga tua dengan hubungan dengan rakan-rakan juga jarang membangunkan demensia dan Alzheimer.

The Power of Music
Orang yang mempunyai sakit belakang kronik telah berjaya mengurangkan kebimbangan mereka, kesakitan dan kemurungan dengan aktiviti muzik. Sistem imun anda akan ditingkatkan dengan bermain gendang dalam satu kumpulan. Pesakit sklerosis berbilang berasa kurang keletihan dan penerimaan lebih, pesakit kanser mempunyai tindak balas imun yang lebih baik, dan semua orang mempunyai kadar yang lebih rendah jantung dan tekanan darah, dan mood yang lebih baik dengan terapi muzik. Di samping itu, muzik telah diperhatikan untuk mengurangkan tekanan dan kesakitan, sebelum dan selepas pembedahan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar