Selasa, 10 November 2015

Borage - Penyembuhan sifat-sifat Herb The Terbongkar (Bahagian 1)

Borage - Penyembuhan sifat-sifat Herb The Terbongkar (Bahagian 1)

Artikel ini menerangkan sifat-sifat penyembuhan borage, dan juga, resipi mudah bagaimana untuk membuat ubat yang berkesan untuk merawat pelbagai masalah kesihatan, termasuk insomnia, kebimbangan, kemurungan, batu karang, nephrolith, gout dan banyak lagi.

Borage merupakan tahunan atau dua tahun sekali dengan batang yang semakin meningkat ke ketinggian 100 sentimeter. Batang bercabang, cawangan dan daun dilindungi dengan rambut kasar. Daun mempunyai timun menyenangkan segar seperti aroma dan rasa. Blossoms biasanya biru muda dalam warna. Walau bagaimanapun, bunga putih kadang-kadang dipatuhi. Bunga disusun dalam curlicues. Bunga herba pada bulan Jun dan Julai. Jika cuaca panas, kilang itu mungkin mekar walaupun hingga September.

Borage sering ditanam di taman sebagai tumbuhan masakan dan herba perubatan. Di samping itu, ia terbukti sangat baik untuk madu. Anda perlu mengumpul daun, bunga dan puncak herba semasa kemekaran daripadanya. Anda harus mengeringkan herba pada suhu bilik di dalam bilik pengudaraan yang baik. Anda boleh kering mereka dalam kamera pengeringan, serta, selagi suhu tidak melebihi 40 darjah Celsius. Jika anda menggunakan herba ini dalam makanan, anda perlu menggunakan daun segar. Daun menambah timun segar seperti rasa dan aroma untuk salad anda. Anda boleh menggunakan bunga untuk menghiasi salad anda. Mereka yg dpt dimakan.

Puncak Borage dikatakan mengandungi sehingga 30 peratus bahan mucilaginous, tanin, saponin, asid organik (seperti, asid sitrik, asid malik dan asid laktik), flavonoid, bahan resin, asid askorbik, etanol kitaran, Pyrrolizidine alkaloid, garam potassic dan lain-lain bahan biologi aktif. Kilang itu mengandungi minyak yang kaya dengan vitamin E, allantoin dan asid linoleik, yang merupakan sumber prostaglandin.
Herba ini mempunyai kesan anti-radang, tindakan mengawal anodyne dan metabolisme.
Satu penyerapan diperbuat daripada puncak borage digunakan untuk mengawal metabolisme, menstabilkan prestasi sistem saraf, melawan insomnia dan kebimbangan, kemurungan pertempuran, merawat neurosis jantung dan menangani gejala prahaid tidak menyenangkan. Selain itu, anda boleh menggunakannya untuk merawat penyakit sendi, batu karang, nephrolith dan gout. Dalam usaha untuk membuat kemasukan itu, anda perlu tanamkan 2 sudu besar puncak pasir dengan segelas air mendidih dan biarkan berwarna untuk minuman selama 5 jam. Selepas itu, tuang infusi dan mengambil 2 sudu besar ia 5-6 kali sehari. Kursus rawatan perlu bertahan selama 1-2 minggu.
Ubat Borage digunakan secara luaran, dan juga, untuk merawat penyakit kulit, sakit dan keradangan. Ubat yang paling berkesan dikatakan tuam jus segar dan kemasukan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar