Selasa, 10 November 2015

Apakah Homeopati - Bagaimana Ia Berfungsi?

Apakah Homeopati - Bagaimana Ia Berfungsi?

Apabila orang menjadi berminat untuk kesihatan semula jadi dan mendengar tentang homeopati, soalan pertama adalah sentiasa, apakah homeopati? Tidak ramai yang benar-benar memahami apa homeopati adalah. Ia masih belum menjadi isi rumah dan tempoh biasa. Artikel ini adalah satu usaha untuk memberi anda pemahaman yang lebih besar.

Tetapi pertama, kita kaji tenaga. Tanpa tenaga, hidup akan menjadi mustahil. Tetapi anda tidak boleh melihat tenaga. Ia boleh menjadi sukar untuk mengukur tenaga juga. Bagaimana anda mengukur tenaga keupayaan yang anda katakan, lari maraton?

Terdapat banyak cara yang berbeza bersuara tenaga. Warna adalah salah satu daripadanya. Ambil kuning warna. Kuning adalah warna yang meriah, salah satu yang mempunyai tahap yang tinggi tenaga. Ia juga dianggap sebagai warna penyembuhan, mungkin kerana tenaga yang tinggi.

Blue mempunyai kesan menenangkan. Langit biru atau laut memancarkan kedamaian dan ketenangan.

Dengan menggabungkan ketenangan biru dengan tenaga atau tenaga yang tinggi kuning, hijau warna dicipta. Ini mempunyai rasa yang berbeza untuk itu, salah satu pertumbuhan baru, alam semula jadi, janji hidup baru.

Bunyi mempunyai tenaga. Ini tidak berbeza hanya dengan kelantangan bunyi, tetapi padang juga mempunyai rasa yang berbeza dengannya. Dan sudah tentu, gabungan kedua-nota yang berbeza bunyi mencipta muzik. Semua orang tahu kesan muzik pada mereka - sesetengah muzik mengangkat semangat anda, muzik lain yang mewujudkan suasana yang sedih atau murung.

Senarai kesan ghaib, tenaga tidak ketara tidak akan habis - matahari pada kulit anda, kesan visual selepas tsunami atau gempa bumi, bunyi senyap.

Sekarang mari kita lihat lebih dekat dengan rumah. Apa yang akan menjadi perbezaan terbesar di antara anda dan seseorang yang baru sahaja meninggal dunia, selain daripada apa-apa perbezaan watak?

Tenaga!

Anda masih mempunyai tenaga, orang yang baru saja meninggal, tidak lagi mempunyai tenaga kehidupan.

Jadi sementara manusia tidak benar-benar memahami tenaga, kita memahami bahawa ia adalah penting untuk kehidupan.

Ubat-ubatan homeopati, atau ubat-ubatan, adalah dengan menangkap tenaga sumber, tetapi membenarkan sifat-sifat fizikal supaya bersurai. Ini boleh dijelaskan dengan contoh. Alkaloid adalah bahagian beracun tumbuhan beracun. Apa-apa sahaja beracun mempunyai tahap tenaga, selalunya cukup untuk membunuh. Satu ubat homeopati dibuat daripada tumbuhan beracun menangkap tenaga racun, sementara melepaskan racun itu sendiri. Ini menjadikan ia bukan sahaja benar-benar selamat untuk menelan, tetapi juga harta lain wujud.

Hampir semua orang sudah sama ada telah mengalami kesan kopi pada diri mereka sendiri, atau tahu orang-orang yang mempunyai. Kopi adalah perangsang, yang menyimpan anda terjaga, jika anda peka kepadanya (bukan semua orang). Ini adalah kesan kopi dalam bentuk fizikalnya. Tetapi apabila anda mengambil harta fizikal ini (dengan membuat ubat homeopati daripadanya), anda ditinggalkan dengan harta yang bertenaga sahaja. Hampir setiap kali, ini adalah bertentangan dengan sifat-sifat fizikal. Jadi bentuk homeopati kopi, dikenali sebagai Coffea, mempunyai kesan menenangkan pada atas umat teruja.

Ini bermakna, untuk perubatan yang sesuai untuk bekerja untuk anda, gejala-gejala anda mesti sepadan dengan ubat. Coffea hanya ubat yang sesuai untuk seseorang dalam keadaan terlalu teruja, seperti kanak-kanak kecil pada malam hari jadi atau Krismas mereka. Mereka tidak boleh tidur kerana terlalu teruja. Coffea akan menenangkan mereka, membolehkan tidur (untuk anda dan juga kanak-kanak yang teruja!).

Ini berikutan prinsip homeopati yang penting dalam 'seperti penawar seperti' yang mesti dipatuhi untuk perubatan yang berkesan.

Tidak ada jawapan yang cepat kepada soalan 'apa yang homeopati', selain daripada mungkin ia adalah satu bentuk semulajadi penjagaan kesihatan yang lengkap. Apabila manusia memahami tenaga yang lebih baik, akan ada penghargaan yang lebih baik dan pemahaman homeopati juga. Dalam pada itu, dengan senang hati iaitu tidak berfungsi!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar