Selasa, 10 November 2015

Cowslip - Cari Penyembuhan The Sifat Of The Herb (Bahagian 2)

Cowslip - Cari Penyembuhan The Sifat Of The Herb (Bahagian 2)

Tawaran artikel dengan sifat-sifat penyembuhan Cowslip dan cara-cara untuk menggunakannya apabila berurusan dengan pelbagai masalah kesihatan.

Kilang itu boleh ditemui tumbuh di padang rumput kering, bukit, pinggir hutan, semak dan lain-lain Banyak negara-negara memupuk Cowslip sebagai herba perubatan dan sayur-sayuran. Daun yang digunakan untuk membuat salad musim bunga, sup dan ulang kaji.

Anda perlu mengumpul bunga Cowslip atau hanya Corolla semasa kemekaran daripadanya. Selain itu, anda boleh mengumpul daun dari tumbuhan bersih dan tidak rosak pada akhir kemekaran bunga dan batang bawah bersama-sama dengan akar - pada musim luruh lewat atau awal musim bunga sebelum daun terbuka. Basuh herba di bawah air dan udara kering mereka. Anda tidak perlu mendedahkan bunga dan daun kepada cahaya matahari langsung. Anda boleh mengeringkan herba dalam kamera pengeringan pada suhu antara 80 dan 120 darjah Celsius, juga. Batang dan akar, seterusnya mereka, perlu dikeringkan pada suhu antara 50 dan 60 darjah Celsius.

Tanamkan 1-2 sudu besar daun dengan segelas air mendidih dan biarkan infusi untuk minuman untuk beberapa ketika. Selepas itu, tuang dan minum 0,5-1 kaca berwarna 3 kali sehari untuk mengelakkan hypovitaminosis, dan berurusan dengan penyakit Influenza, pneumonia, bronkitis, gout dan sakit sendi. Dalam usaha untuk membuat penyerapan puncak, anda perlu tanamkan 20 gram herba dengan segelas air mendidih. Ambil satu sudu infusi 3-4 kali sehari.
Saponin batang bawah dan akar mengandungi terbukti untuk merawat keradangan saluran pernafasan atas, tracheitis kronik, bronkitis dan radang paru-paru. Dalam usaha untuk membuat infusi atau merebus, anda perlu tanamkan satu sudu herba pasir dengan segelas air. Ambil satu sudu ubat 4-5 kali sehari sebelum makan.
The ramuan diperbuat daripada puncak dimaksudkan untuk kegunaan luaran, juga. Gunakan ubat untuk memampatkan untuk merawat terkehel dan lebam. Jus dan puncak yang digunakan untuk membuat obat penawar untuk merawat ekzema kepala.
Apabila menggunakan herba ini, anda perlu mematuhi dengan ketat dos yang dinyatakan. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak herba ini mungkin menyebabkan muntah-muntah, loya dan cirit-birit. Selepas hubungan debunga herba, orang yang sensitif mungkin mengalami reaksi alahan, seperti, dermatitis, gatal kuat dan sakit berair. Apabila debu herba ini masuk ke dalam saluran pernafasan, anda mungkin mengalami radang membran mukus.
Syarikat-syarikat farmaseutikal menggunakan akar untuk menghasilkan ubat-ubatan untuk rawatan batuk dan pelbagai penyakit saluran pernafasan. Selain itu, akar yang digunakan dalam homeopati untuk menghasilkan ekstrak, berwarna dan kompaun ubat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar