Selasa, 10 November 2015

Garden Angelica - Membongkar Penyembuhan Sifat Of The Herb (Bahagian 2)

Garden Angelica - Membongkar Penyembuhan Sifat Of The Herb (Bahagian 2)

Artikel ini berkaitan dengan sifat-sifat penyembuhan taman Angelica. Ia menerangkan garis panduan mudah ini mengenai cara untuk menggunakan herba ini ketika berhadapan dengan pelbagai masalah kesihatan, seperti, kekejangan, pengumpulan gas di dalam perut dan usus, penyakit paru-paru, gangguan pencernaan, pelbagai penyakit saluran pernafasan, sakit sendi, gout, tekanan, lebam, insomnia dan dan lain-lain

Bahan-bahan aktif herba ini mengandungi melegakan kesakitan, mengelakkan kekejangan, memudahkan kahak, merangsang rembesan hempedu, dan juga, membantu untuk mengeluarkan air kencing dan gas keluar dari tubuh anda. Air rebusan diperbuat daripada herba boleh digunakan untuk merawat penyakit saluran pernafasan, mencegah gangguan pencernaan dan berurusan dengan penyakit paru-paru. Dalam usaha untuk membuat merebus, tanamkan 3/2 sudu teh herba pasir dengan 2 gelas air mendidih. Terus mendidih berwarna pada api yang kecil selama setengah jam. Selepas itu, tunggu sehingga ia menjadi sejuk dan tuang berwarna. Minum seluruh merebus dalam masa sehari dalam 3 atau 4 bahagian yang sama. Anda perlu minum berwarna setengah jam sebelum makan. Anda juga boleh menggunakan serbuk yang diperbuat daripada akar. Ambil satu mata pisau serbuk dua kali sehari dengan mencuci ke bawah dengan air. Ia merupakan ubat yang baik untuk merangsang selera makan dan meningkatkan prestasi alat pencernaan.
Pemulihan diperbuat daripada herba ini adalah bertujuan untuk kegunaan luaran, juga. Gunakan ekstrak perubatan akar dalam larutan alkohol untuk melegakan kesakitan yang disebabkan oleh penyakit sendi dan gout, dan juga, merawat lebam dan ketegangan.
Perubatan rakyat menggunakan merebus yang diperbuat daripada taman akar angelica sebagai tonik dan yang memberi hidup ubat dalam kes sistem saraf lemah. Di samping itu, ia digunakan untuk berurusan dengan epilepsi, serangan penyakit saraf, insomnia dan sakit reumatik. Selain itu, merebus boleh digunakan sebagai perspiratory dan ubat ekspektoran dalam kes penyakit saluran pernafasan.
Campurkan taman akar angelica (1 bahagian), daun birch (2 bahagian), akar valerian (1 bahagian), puncak yarrow (1 bahagian), puncak Fireweed (1.5 bahagian) dan puncak melilot berjalur (0.5 bahagian). Tanamkan satu sudu campuran herba dengan segelas air mendidih dan biarkan minuman berwarna untuk beberapa ketika. Tuang dan minum satu pertiga daripada segelas infusi 3 kali sehari. Ubat yang terbukti untuk mengurangkan mudah terangsang dan menenangkan anda ke bawah.
Infusion diperbuat daripada buah-buahan yang telah digunakan untuk merawat kekejangan.
Pengambilan jus segar kadang-kadang mungkin menyebabkan dermatitis kenalan dalam orang yang sensitif.
Akar Garden Angelica digunakan untuk membuat minuman keras, balsem dan minuman keras yang lain.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar