Selasa, 10 November 2015

Borage - Penyembuhan sifat-sifat Herb The Terbongkar (Bahagian 2)

Borage - Penyembuhan sifat-sifat Herb The Terbongkar (Bahagian 2)

Artikel ini berkaitan dengan sifat-sifat penyembuhan borage. Di samping itu, ia menerangkan garis panduan mudah ini mengenai cara untuk menggunakan herba ini ketika berhadapan dengan pelbagai masalah kesihatan, seperti, keresahan, insomnia, kemurungan, gejala prahaid, neurosis jantung, sakit sendi dan banyak lagi.

Bahan-bahan aktif tumbuhan mengandungi dikatakan mempunyai perspiratory, anti-radang, diuretik, sedatif, anodyne, anti-demam, julap dan sifat-peraturan metabolisme.
Jus Borage terbukti sangat membantu apabila berurusan dengan kebimbangan, insomnia, kemurungan, simptom pra-haid yang tidak menyenangkan dan neurosis jantung. Selain itu, anda boleh menggunakan ubat untuk menstabilkan prestasi sistem saraf dan meningkatkan metabolisme. Dalam usaha untuk mendapatkan jus, anda perlu menggunakan daun bahagian atas tumbuhan. Membasuh mereka dan membakar dengan air mendidih. Selepas itu, mengisar daun dan memerah pes melalui kain tebal untuk mendapatkan jus. Anda perlu campuran kuantiti yang sama jus dan air masak sejuk atau whey. Rebus campuran pada api yang kecil selama 3 minit. Ambil 3 sudu campuran 3-4 kali sehari sebelum makan.
Buah-buahan Borage (Nutlets) digunakan untuk perindustrian untuk menghasilkan minyak. Minyak biji Borage digunakan sebagai vitamin F untuk mengurangkan gejala prahaid yang tidak menyenangkan, dan juga, untuk merawat penyakit kulit kronik penyakit sendi dan pelbagai.
Daun Borage dan bunga yang biasa digunakan dalam makanan. Anda boleh menambah mereka untuk musim bunga salad. Selain itu, herba ini boleh digunakan untuk cuka rasa dan pelbagai minuman - anggur, menumbuk dan lain-lain Vitamin salad yang mengandungi daun borage amat baik bagi orang saraf untuk mengurangkan keseronokan saraf, dan juga, untuk mengelakkan radang buah pinggang dan usus.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar