Selasa, 10 November 2015

Air Means Nothing But LIFE Sendiri

Air Means Nothing But LIFE Sendiri

Kajian saintifik menunjukkan bahawa manusia mempunyai kira-kira 12,000-60,000 pemikiran dalam sehari, dan hampir semua pemikiran ini tidak baru. Terdapat pemikiran yang sama anda mempunyai hari, minggu atau bulan sebelum ini. Kebanyakan pemikiran ini adalah sama ada negatif atau mengkritik diri sendiri. Segala perkataan, imej, idea dan fikiran adalah tenaga dengan getaran dan frekuensi tertentu. Badan kita terdiri 70% daripada air, sama seperti Bumi, dan terdapat satu maksud yang besar di antara air dan fikiran kita ....

Seorang saintis Jepun, Dr. Masaru Emoto mengambil minat dalam mengkaji hubungan antara air dan tubuh manusia. Beliau bukan sahaja seorang penyelidik saintifik, tetapi juga penawar yang membuat keputusan untuk mengkaji kesan ajaib air ke atas tubuh manusia. Bukunya, "The Mesej tersembunyi dari Air", ditulis selepas banyak eksperimen dan kajian ke atas air dalam semua bentuk - dia menumpukan kajiannya ke atas perubahan muncul dalam struktur kristal kedua-dua air beku dan cair. Dengan bantuan fotografi kelajuan tinggi, Dr Masaru Emoto terkejut imej dengan kristal terbentuk di dalam air beku, yang kini beralih kepada bentuk yang berbeza apabila pekat, pemikiran tertentu, walaupun muzik dan perkataan yang ditulis, diarahkan ke arah itu. Teori beliau adalah membina sekitar hakikat air mempunyai kapasiti untuk menyerap, memegang dan memindahkan emosi manusia, perasaan atau fikiran ketika menyambung dengan kesedaran individu. Air mata air yang jelas yang telah terdedah kepada kata-kata dan pemikiran penyayang, menunjukkan pola salji kompleks dan indah berwarna manakala air yang tercemar atau air terdedah kepada pemikiran negatif, mendedahkan corak salji simetri dengan warna yang membosankan.

Dr Emoto mengajar kita bahawa fikiran yang baik, emosi atau imej bunyi dan cantik boleh menyembuhkan kita dan membantu kita membina kehidupan yang lebih baik. Kita juga boleh menyembuhkan persekitaran di sekeliling kita dengan ungkapan-ungkapan kasih sayang dan nama baik, hanya kerana semua ini memberi kesan yang baik ke atas air yang membentuk 70% daripada Bumi. Tenaga kita disebarkan melalui air dan kita tidak boleh mengharapkan untuk menjadi gembira dan tidak tertekan jika kita mewujudkan tenaga negatif.

Alam semesta dicipta daripada lima elemen asas tenaga: Eter (Space atau Sky), udara, api atau cahaya, Bumi dan Air. Semuanya diciptakan dari kelima-lima elemen: dari mineral untuk tumbuh-tumbuhan, dari haiwan kepada manusia. Hakikat tubuh manusia dan bumi kedua-duanya membentuk 70% daripada air, menunjukkan kepada kita betapa penting air yang baik adalah bagi setiap elemen alam semula jadi. Kita asas kewujudan kita di atas air yang merupakan pelarut universal. Air adalah apa yang membersihkan sistem kami, dengan mengepam keluar toksin. Ia juga memudahkan gelombang otak untuk membantu kita berfikir dengan jelas dan kerja-kerja pada badan kita berfungsi dengan baik. Tanpa air, kita dan segala-galanya di sekeliling kita tidak akan wujud.

Buku Dr. Emoto "Pesanan-pesanan tersembunyi dari Air" jelas kita dengan jelas dan indah semua mesej daripada sumber kehidupan ini, dan bagaimana kita boleh menggunakannya untuk menjaga tubuh dan minda kita sihat. Dalam dunia yang meditasi dan keamanan dalaman, air mempunyai tempat yang istimewa dan unik, seperti ia mempunyai pada keseluruhan proses penciptaan dan kehidupan sustention.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar