Selasa, 10 November 2015

Lidah bersalut - 5 Rawatan Itu Kerja

Lidah bersalut - 5 Rawatan Itu Kerja

Lidah bersalut hasilnya apabila darah toksin dikenakan. Rintangan lidah dan beberapa cecair lain berkurang, air liur itu tidak dapat menghentikan pertumbuhan mikroorganisma dan mulut itu menjadi sesuai untuk pertumbuhan pelbagai bakteria dan kulat.

Sekiranya anda menderita dengan masalah lidah bersalut, ia boleh menjadi petunjuk yang berikut- terhadap pertumbuhan candida albicans dalam tubuh anda, hasil daripada gaya hidup yang tidak begitu sihat atau penyakit pencernaan. Jangan mengambil nasihat doktor dan menyesuaikan gaya hidup anda supaya dapat memastikan anda hidup dengan cara yang sihat. Anda juga boleh mengambil bantuan kaedah herba dan rawatan rumah dibuat.

Hidrogen peroksida

Satu bahagian hidrogen peroksida bersama-sama dengan dua bahagian air akan memberikan anda rawatan hidrogen peroksida untuk lidah bersalut. Menggunakan penyelesaian ini dengan mencelup berus gigi dengan tips lembut di sana, kemudian memberus lidah anda. Gunakan belakang dan pukulan depan dan membersihkan lidah anda dengan betul dengan penyelesaian ini. Apabila semua campuran adalah lebih, gunakan sudu teh (terbalik) untuk mengikis lidah kerana ini akan membantu dalam membubarkan beberapa lapisan ditinggalkan sebagai sisa. Anda boleh mengikuti kaedah ini selepas memberus gigi pada waktu pagi dan pada waktu malam.

Lidah Buaya

Jus aloe vera mengandungi beberapa vitamin, sebatian asid amino, mineral dan lain-lain dan dengan itu boleh menjadi rawatan berkesan untuk lidah bersalut. Ambil satu sudu jus lidah buaya dan berputar di dalam mulut anda sebelum anda meludah keluar. Selepas itu, minum jumlah yang sama jus. Kaedah ini perlu diikuti empat kali setiap hari selama kira-kira 15 hari.

Pengubahsuaian gaya hidup

Toksin boleh menambah kepada masalah anda lidah bersalut. Anda perlu berhenti mengunyah tembakau atau merokok jika anda mempunyai mana-mana tabiat ini.

Makan makanan yang mudah dicerna seperti nasi, sup kacang cawan atau sayur-sayuran yang dimasak. Kurangkan atau menghentikan pengambilan ais krim, keju atau yogurt. Menambah herba yang akan membantu dalam merangsang sistem imun anda dalam makanan anda. Herba tersebut termasuk sage, selasih, buah pelaga, thyme dan halia. Pada suatu hari dalam seminggu, cepat dengan mempunyai hanya jus buah-buahan dan jus sayur-sayuran.

Neem

Neem (Azadirachta indica) digunakan untuk pembersihan darah dan adalah herba tradisional di India. Ia juga boleh digunakan untuk merawat lidah bersalut. Anda boleh sama ada membeli secara online atau dari mana-mana kedai runcit India atau Timur Tengah. Letakkan satu sudu daun neem, dalam cawan yang penuh dengan air mendidih untuk membuat campuran yang. Pastikan memasak campuran sehingga ia menjadi separuh daripada kuantiti sebenar dan kemudian menyimpannya untuk penyejukan. Campuran ini akan mempunyai rasa yang pahit tetapi adalah ubat yang sangat baik untuk lidah bersalut. Campuran ini boleh digunakan untuk berkumur.

Lidah Scraper

Anda boleh mengambil bantuan pengikis lidah dengan menggunakannya untuk mengikis lidah anda. Anda boleh menggunakan pengikis sehari-hari selepas anda memberus dan flos pada waktu pagi dan juga pada waktu malam. Anda boleh dengan mudah mendapatkan pengikis lidah dalam talian, di kedai-kedai runcit atau di klinik doktor gigi.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar