Selasa, 10 November 2015

Manfaat Kesihatan of Baking Soda

Manfaat Kesihatan of Baking Soda

Saya telah menjadi pengguna lama baking soda dalam rawatan rumah semula jadi saya. Mungkin yang terbaik terdedah kepadanya di Perancis, di mana ia adalah masa yang lama ubat terbukti bonne femme.

Bonne Femme Bahasa literal mungkin diterjemahkan kepada "isteri yang baik" tetapi apabila dikaitkan dengan ubat atau resipi, ia adalah makna datang dari akar Latin, istri tulang, yang bermaksud, "bonified", atau terbukti. Dan di Perancis, manfaat kesihatan baking soda telah benar-benar terbukti.

Berikut adalah beberapa manfaat kesihatan dan cara-cara menggunakan baking soda:

Membantu Penghadaman
Peningkatan Kebersihan diri Pergigian
Menghilangkan Bau Bad
Disinfektan yang baik dan bebas toksik dan Ketua Pembersih
Membantu Penghadaman
Jika anda mempunyai apa-apa jenis masalah pencernaan, mengambil sedikit baking soda untuk melegakan cepat. Ia melakukan kerja dengan cepat. Dalam masa 15-20 minit anda akan memuat bersendawa atau muntah. Salah satu cara atau yang lain, anda baru sahaja mendapat lebih teruk daripada itu. Walaupun hanya untuk menyelesaikan sakit perut anda, campuran satu sudu teh 1/8 dalam air hangat; kacau hingga larut dan minum.

Kebersihan diri Pergigian Lebih Baik
Memutihkan gigi berwarna. Ini adalah manfaat yang terkenal sihat baking soda. Gunakannya untuk berus gigi anda (dengan atau tanpa ubat gigi) untuk penyingkiran noda. Anda akan mempunyai lebih sihat, gigi lebih berkilat dan gusi. Perasaan keseluruhan kebersihan di dalam mulut anda dikenal pasti dengan segera. Berus dengan kerap untuk mengelakkan kopi dan wain kesan. Juga, ia adalah baik untuk membilas mulut keluar apabila anda mempunyai sakit mulut dan gargling apabila anda berasa bermulanya sakit tekak. Gunakan secawan air panas anda boleh mengurus dan 1/4 sudu teh baking soda. Swish atau berkumur seberapa lama yang boleh, meludah dan mengulangi.

Menghilangkan Bau Bad
Gunakan ia untuk menghilangkan bau yang tidak baik. Ia terkenal yang meletakkan beberapa baking soda dalam peti sejuk anda akan menyimpan bau busuk di teluk. Letakkan beberapa sudu dalam penerima terbuka dan dibiarkan di dalam peti sejuk. Berubah setiap bulan atau lebih. Ia juga baik untuk menghapuskan bau yang menjengkelkan dari seluruh sinki dan longkang. Letakkan beberapa sudu baking soda dalam air panas, kacau untuk membubarkan dan tuangkan ke dalam longkang.

Ketua Isi Rumah Pembersih
Digunakan apabila perlu untuk membersihkan countertops, mandi dan sinki. Ia adalah bukan toksik dan tidak berbau. Anda tidak bernafas dalam asap tidak baik dan ia memindahkan apa-apa kesan dan bau yang berlegar dalam sudut dan celah. Ia membuang kotoran permukaan juga. Cuba menyental dengan segera pada segar kotoran permaidani basah untuk menyerap paling teruk noda segera.

Baking soda adalah "bonified" pembersih, noda dan perintah remover. Ia mudah untuk menggabungkan baking soda dan manfaat yang sihat ke dalam kehidupan seharian anda. Ia bernilai garam untuk kebersihan, kesihatan dan kebersihan. Sentiasa pastikan kotak di tangan dan menggunakan seperti yang diperlukan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar