Selasa, 10 November 2015

Adakah Anak Anda Perlu Probiotik Apabila Mengambil Antibiotik?

Adakah Anak Anda Perlu Probiotik Apabila Mengambil Antibiotik?

Sebagai ibu bapa, anda tidak boleh membantu tetapi membiasakan diri dengan antibiotik. Ia adalah salah satu ubat yang paling biasa diberikan diberikan kepada kanak-kanak hari ini. Doktor yang mewajibkannya untuk luka, selsema, jangkitan, dan radang semua jenis. Malangnya, antibiotik yang mempunyai kesan sampingan yang negatif, seperti sakit perut, cirit-birit, dan jangkitan. Tujuan antibiotik adalah untuk memusnahkan semua bakteria. Ini adalah di mana masalah yang datang dalam. Tubuh manusia memerlukan satu tahap kedua-dua bakteria baik dan buruk. Hasilnya, probiotik adalah kaunter yang sempurna untuk kerosakan yang terhasil daripada menggunakan antibiotik, yang membunuh semua bakteria walaupun orang-orang keperluan badan anda.

Jika rawatan antibiotik tidak dapat dielakkan, ia amat disyorkan bahawa probiotik untuk kanak-kanak regimen dimulakan pada masa yang sama. Jangan ingat bahawa kedua-dua bahan tidak boleh diambil serentak. Mereka hanya akan menghapuskan satu sama lain. Jadikan ia satu titik untuk memastikan terdapat sekurang-kurangnya sekurang-kurangnya 3 hingga 4 jam jangka masa antara probiotik dan dos antibiotik. Pilihan ini adalah penting terutamanya kerana probiotik memulihkan saluran usus anda untuk keseimbangan yang ideal bakteria baik dan buruk menggalakkan kesihatan yang baik secara keseluruhan. Probiotik bertindak balas kepada kesan negatif antibiotik termasuk rintangan kurang kepada penyakit dan menjadi lebih mudah terdedah kepada kerengsaan.

Cara mudah untuk mendapatkan kepentingan mengapa probiotik untuk kanak-kanak adalah pilihan yang ideal untuk mana-mana rawatan antibiotik adalah untuk melihat bagaimana setiap perkataan terdiri. Sebagai contoh, pro awalan dalam probiotik bermakna untuk, dan anti awalan dalam antibiotik bermakna menentang. The biotik akar kata bermakna kehidupan. Oleh itu, probiotik bermaksud untuk hidup, dan antibiotik bermaksud terhadap kehidupan. Perkara yang sama berlaku untuk apa sebenar yang mereka lakukan untuk bakteria sedia ada di dalam badan. Satu yang memberi hidup dan orang memakan dari sini.

Berita baik adalah bahawa anda harus memulakan rejimen harian konsisten probiotik kesan keseluruhan menyebabkan boleh menyebabkan anda untuk menghapuskan keperluan untuk antibiotik. Bilangan kes di mana keperluan yang sebenarnya membangunkan untuk antibiotik adalah sangat kecil atau tidak wujud, apabila berurusan dengan sistem imun dan penghadaman yang sihat. Jadi, anda tidak perlu menggunakan probiotik untuk pulih daripada kerosakan yang dilakukan oleh antibiotik. Anda boleh mengelakkan kerosakan ini semua bersama-sama dengan menggunakan probiotik sebagai satu cara pencegahan.

Ia mungkin sedikit sukar untuk memahami konsep bahawa antibiotik tidak semestinya ubat yang sesuai untuk memperkenalkan sistem badan kanak-kanak, tetapi ini adalah kes itu. Belum lagi, anda boleh mengesahkan kandungan rencana ini dengan mudah meminta doktor anda jika sesungguhnya ini adalah kes itu. Walau bagaimanapun, ada bukti perubatan menunjukkan kebenaran ini.

Tambahan pula, makanan tambahan probiotik begitu semulajadi yang badan mengalu-alukan mereka dan meletakkan mereka untuk menggunakan dengan segera. Probiotik adalah VIP daripada imun dan sistem penghadaman. Sistem imun atau penghadaman yang sihat adalah mustahil tanpa pengenalan probiotik. Gaya hidup semula jadi dan alam sekitar itu sudah cukup untuk sistem imun dan penghadaman kita menanggung tanpa bantuan bakteria seperti makanan tambahan probiotik untuk meletakkan keadaan kembali pada saluran yang seimbang.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar