Selasa, 10 November 2015

Laser Pembuangan rambut: Melegakan Diri daripada Fuzz yang tidak diingini

Laser Pembuangan rambut: Melegakan Diri daripada Fuzz yang tidak diingini

Kecantikan fizikal seorang wanita mendapat dipertingkatkan jika dia mempunyai kulit berbulu lancar dan seperti sutera. Expanses Creamy kulit berbulu membuat seorang wanita lebih cantik dan seksi. Tetapi ramai wanita mengalami kesusahan yang mempunyai rambut di kawasan yang tidak diingini di dalam badan. Pelepasan yang telah datang kepada mereka dalam bentuk rawatan laser penyingkiran rambut. Baru-baru ini, di Manila, Filipina, Flawless telah menawarkan satu sesi ketiak laser penyingkiran rambut hanya P999. Ia telah menggunakan sistem negara-of-the-art. Promosi ini adalah sebahagian daripada sambutan ulang tahun syarikat.

Laser penyingkiran rambut menawarkan kaedah yang selamat, selesa dan cepat untuk menghilangkan rambut badan yang tidak diingini. Kaedah ini melibatkan penggunaan haba dan cahaya rasuk sengit, yang bertujuan folikel. Folikel adalah di mana rambut berasal dan tumbuh dari. Jadi, merosakkan folikel akan mengurangkan dan akhirnya berhenti pertumbuhan rambut. Semasa prosedur ini, doktor kulit atau plastik pakar bedah akan membuat kawasan kebas dengan menggunakan bius setempat. Selepas ini, doktor zaps kawasan tersebut dengan laser yang sesuai untuk kulit pesakit. Tempoh rawatan berlangsung selama lima belas minit untuk lebih satu jam, bergantung kepada luas yang disasarkan. Pesakit biasanya mengalami kemerahan, kesakitan dan bengkak pada mulanya tetapi ini reda dalam masa beberapa jam. Bergantung kepada ketumpatan dan pertumbuhan, pesakit mungkin memerlukan beberapa rawatan untuk pemberhentian optimum.

Mempunyai rambut yang tidak diingini adalah satu masalah besar untuk kedua-dua lelaki dan wanita. Tresses yang tidak diingini boleh muncul pada bibir atas, dagu, dada, ketiak, tangan, kaki, telinga, belakang, kuku, tepi, jari kaki, kaki, kawasan bikini, dan sebagainya. Cara yang paling cepat untuk menyingkirkan mereka adalah melalui penyingkiran rambut laser. Tidak seperti prosedur penyingkiran lain yang memberi tumpuan kepada rambut individu, teknologi laser boleh merawat kawasan besar rambut sekaligus. Suatu badan yang boleh bebas sepenuhnya daripada bulu halus yang tidak diingini dalam masa sejam atau kurang. Keputusan terbaik dapat dilihat pada orang yang mempunyai kulit yang lebih ringan, lebih gelap dan rambut kasar. Ia adalah sukar untuk merawat uban, berambut perang, dan merah dengan laser. Walau bagaimanapun, kita tidak boleh mengharapkan untuk melihat hasil yang ketara selepas sesi pertama sahaja. Pelbagai sesi yang diperlukan untuk menyembuhkan tetap.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar